Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Cart
08-777 77 82

 

Faktura 30 dagar

 

billig frakt  Frakt 99 :-

Entrémattor

Entremattor, torkmattor, skrapmattor från Matting

Entrémattor till företag och offentlig miljö

Entrématta, skrapmatta eller torkmatta? Kärt barn har många namn och här hos oss finner ni alla typer av mattor för er entré. Vi har valt ut ett brett sortiment mattor av riktigt hög kvalité för vi vet att kvalité vinner i längden. Självklart fyller de olika butiksmattorna och dörrmattorna olika funktioner och har ni specifika frågor rörande våra mattor så kontakta vår kundtjänst för hjälp. Vi kan även hjälpa till med specialmattor för krångliga entrépartier. Kontakta vår kundtjänst om ni har frågor gällande vilken torkmatta, skrapmatta eller kombinationsmatta som passar just era behov.

 

Entrémattor för offentlig miljö

Vi erbjuder ett beprövat 3-zons system vilket vi ser är väldigt effektivt för de flesta offentliga miljöer. Upp till 90% av all smuts samlas in i våra 3-zons system. Vi har ett entrésystem som kan modifieras och passa de flesta entréer.

 

Zon 1: Här är den viktigaste zonen och här placerar vi en skrapmatta utomhus som har som uppgift att ta hand om den värsta smutsen. Skrapmattan skrapar effektivt av riktigt grov smuts så som grus, lera, jord, gräs eller skiten snö om det är vintertid. Skrapgaller används även i flera fastigheter och har samma arbetsuppgift som skrapmattan.

 

Zon 2: En kombinationsmatta passar perfekt i detta trestegs system. En kombinationsmatta passar utmärkt inomhus precis vid entrén eller utomhus under taket vid fastighetens ingång. Att placera Zon 2 i butikens vindfång är mycket vanligt. Denna matta som placeras som entréns andra matta tar hand om den fina smutsen på ett mycket effektivt sätt. En hel del av vätan hamnar även på denna matta.

 

Zon 3: Torkmattan som är den sista delen av den viktiga entrén och som på ett mycket effektivt sätt tar hand om den sista vätan som besökarna tar med sig in i fastigheten.

 

Zon 1-3 entremattor för offentlig miljö

Torkmattor och entremattor allmänna platser

 

Skall jag välja en skrapmatta eller en torkmatta? Kanske en kombimatta är det bästa?

Våra skrapgaller och mattor är av högsta kvalitet och är specifikt utvecklade för att möta de hårda förhållandena i det nordiska klimatet. Dessa mattors prestanda gör dem lämpliga för det slitage som uppstår i hårt trafikerade entréer.  Ibland kan det vara svårt att skapa en entré med två eller tre steg/zoner på grund av begränsat utrymme. I dessa fall rekommenderar vi en kombinationsmatta som kan hantera både skrapning av grov smuts samt torkning av väta. Denna allt-i-ett matta gör det möjligt att upprätthålla ett rent och fräscht inomhusutrymme även när det inte finns möjlighet att installera flera steg för att hantera olika typer av smuts.

 

Att ha ett effektivt mattsystem i butiken eller fastigheten sparar otroligt mycket tid och även pengar då rengöring av golv i offentliga miljöer kommer med en väldigt hög kostnad. Torkmattor och skrapmattor sparar in väldigt mycket på denna höga kostnad så våra kunder är ofta väldigt nöjda från dag ett efter installationen av våra mattor. Vi brukar säga att en absorberingsmatta är butikens bästa vän.

 

Det finns flera olika material och kvalitéer på dörrmattor och butiksmattor. Vi har valt att arbeta med proffskvalité då våra kunder ofta har hög trafik i sina entréer och då ställs det högra krav på kvalitén i mattorna. Skall man bara ha en dörrmatta eller torkmatta hemma till villan så kan man ofta komma undan med en matta till ett lägre pris och som inte suger upp fukt eller skrapar av skorna på ett lika effektivt sätt. Proffskvalité lönar sig dock alltid i längden när det kommer till mer trafikerade entréer.

 

Hur väljer du rätt matta?

Här kommer några tips för hur ni väljer den rätta mattan till just er entré.

 1. Storlek och form på mattan: Det är såklart mycket viktigt att välja en entrematta som passar både storleken och formen på er entré. Väljer man en för lite matta så kommer den inte klara av att göra sitt jobb ordentligt medan en för stor entrématta kan se klumpig ut. Så mät ordentligt innan ni beställer er butiksmatta.

   
 2. Material på mattan: Det finns flera olika material att välja bland när man skall välja sina mattor till sin ingång. Om vi kikar lite närmare på de billigaste varianterna av absorberingsmattor & torkmattor så består ofta dessa av klenare och mer glesa material och även material som inte absorberar fukt på ett lika bra sätt som en matta som tillverkad av mer exklusiva material. Så man kan säga att man får det man betalar för när det kommer till entre mattor. Är entre mattan med en gummibotten så är ofta gummit av en sämre kvalité och kan bete sig på ett sämre sätt vid kall väderlek och minusgrader.

   
 3. Design och stil för er entré: En matta utanför entrén eller innanför utgår en stor del av inredningen och därför är det bra att välja en matta som passar in i er personlig stil och som förhöjer utseendet på er entré. Vi har flera olika typer av material och färger och vi erbjuder även mattor med eget tryck. Då kan man på ett enkelt sätt få en skräddarsydd matta med kanske butikens egna logotype eller varför inte om ni är en HSB BRF kanske en HSB logga?

   
 4. Underhåll av era mattor: För att era mattor skall vara i bra skick över lång tid så är det viktigt att regelbundet rengöra mattorna. De flesta mattor går utmärkta att dammsuga och tvätta. Många torkmattor går att köra i maskin (vänligen se respektive mattas specifikationer). Dammsug regelbundet och tvätta mattan enligt anvisningar gör livslängden maximal. Undvik samtidigt starka rengöringsmedel då dessa kan göra att mattan tappar sin funktion och i vissa fall bleka färgerna i mattan.

   
 5. Utbyte till ny matta: Entrémattor utsätts för mycket slitage och blir såklart efter hård användning slitna och behöver bytas ut då dessa kan tappa viss funktion och se slitna ut. Om du ser dessa tecken så är det ofta bästa att byta ut mattan mot en ny. Se alltid till att ha en reservmatta liggandes så ni inte står utan matta i er entré. Att alltid ha en fräsch och snygg matta i er entré kommer göra att era besökare eller kunder känner sig mer välkomna än om ni har en sliten trasig matta.

 

Köpa entrématta med tryck

En dörrmatta med tryck är såklart väldigt trevligt. Vi kan trycka vilket tryck som helst på er entrématta. Det är mycket effektfullt när företag trycker sin egna logotype på sin torkmatta. Vi har olika varianter av tryckta mattor. En matta med tryck som placeras innanför ytterdörren är det vanligaste men vi erbjuder även mattor som placeras utanför entrédörren. Så gör som tusentals företag och satsa på en egentryckt entrematta. 

Produkter