Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Cart
08-777 77 82

 

Faktura 30 dagar

 

billig frakt  Frakt 99 :-

Fastighetsboxar & Postboxar

 

köpa fastighetsboxar

Fastighetsboxar i hög kvalitet

Skyltab har sen 2009 sålt fastighetsboxar till Sveriges BRF. Vår storsäljare är Svenskboxen tillverkad av Svenska DinBox. Vi säljer även boxar från andra tillverkare. Postboxarna är förberedda för framtida digitala låssystem. Våra boxar kan lackas i flera olika färger. Svenskboxen finns förutom i liggande modell även som stående & för utomhusbruk. Våra vanligaste kulörer är RAL: 7001 Silvergrå - 7015 Skiffergrå - 9010 Vit & 9017 Svart. Vi har dessutom ett stort utbud av fastighetsboxar från Renz. Postboxar i trä kommer från Svenska fastighetsboxar. Vid större antal kontakta oss för offert.

 


Har ni ytterligare funderingar om fastighetsboxar?
Ring vår kundtjänst så hjälper vi er! Tel. 08-777 77 82

Låga priser     Hög kvalité     Stort sortiment

 

 

 

köpa fastighetsboxar

 

Fastighetsboxar i högsta kvalitet

 

 

Skyltab har sedan 2009 sålt fastighetsboxar. Vår storsäljare heter fastighetsbox Svenskboxen som är tillverkad av Svenska DinBox. Postboxarna är förberedda för framtida digitala låssystem. Våra boxar kan lackas i flera olika färger. Svenskboxen finns förutom i liggande modell även som stående & för utomhusbruk. Våra vanligaste kulörer är RAL: 7001 Silvergrå - 7015 Skiffergrå - 9010 Vit & 9017 Svart. Postboxar i trä kommer från Svenska fastighetsboxar. Vid större antal kontakta oss för offert.


Har ni ytterligare funderingar om fastighetsboxar?
Ring vår kundtjänst så hjälper vi er! Tel. 08-777 77 82

Låga priser
Hög kvalité
Stort sortiment

 

 

Fastighetsboxar och postboxar för fastigheter

Har ni förfrågningar när det gäller postboxar så ringer ni vår kundtjänst som direkt är till er hjälp. Vid större förfrågningar tillämpar vi offert så har ni förfrågan om stororder så kontakta oss för offert. Vi gillar svenska fastighetsboxar!

 

Vi på skyltab har sålt postboxar till trapphus sen 2009 och är en av Sveriges största leverantörer av postfack idag. Svenskboxen är Sveriges mest sålda postbox som tillverkas av Dinbox och utförs i liggande format vilket gör att många postfack får plats på en mindre yta. Denna postbox är tillverkad utan vassa kanter och lister vilket gör det riskfritt att kuvert och kläder fastnar när du tar ut din post. Namnskylten är enkel att byta ut samtidigt som den ligger skyddad från sabotage bakom boxdörren. På dessa boxar kan du välja mellan 1x1 till 2x10 postfack. Svenskboxen finns även i stående format vilket kräver lite mer plats på bredden men som passar till trappuppgångar där utrymmet på djupet kan vara enligt gammal standard. Vi säljer våra fastighetsboxar och postboxar online över hela Sverige och inte bara till Stockholm , Göteborg , Malmö , Uppsala och Västerås. Så välkommen in till oss med er beställning!

 

Alla våra boxar levereras fraktfritt inom Sverige.

 

Postboxar i olika färger

Är du ute efter en specifik färg på dina postboxar för att matcha övrig inredning i trappuppgången så finns det många olika färger och nyanser att välja bland. Klicka på länken nedan för att se alla våra färger som är tillgängliga. Räkna med ca 2-3 veckor extra leveranstid på specialfärgade postboxar. Kontakta oss för offert på speciallackerade fastighetsboxar här.

 


Se alla RAL - färger på fastighetsboxar här  


 

 

Fastighetsbox färg kräm RAL9001

 

 

Fastighetsbox Rapsgul RAL 1021

Fastighetsbox Rubinröd RAL3003

Fastighetsbox pastellblå RAL6034

 

 

Fastighetsbox blekgrön RAL6021

 

 

Fastighetsbox Pärlmusgrå RAL7048

 

 

 

fastighetsboxar hyreshus

Fastighetsboxar för hyreshus

 

Vi erbjuder dig postboxar som passar perfekt och kan garantera dig det då vi har ett produktutbud med många olika varianter av svenskboxen. Vi är återförsäljare för Dinbox och kan därför erbjuda er deras sortiment av boxar. Din box har i många år varit marknadsledande när det kommer till postboxar och toppar varje år försäljningarna av postboxar i vårt land.

 

En brevbox är en investering som är hållbar. Alla boxar som vi säljer är av god kvalitet och har en lång livslängd. De har komponenter som är utbytbara vid behov. Vi anser att användandet av postboxar är det vänligaste för miljön.  De komponenter som är utbytbara är hyllplan, boxdörrar och huvuddörrar. Dessutom är namnskylten utbytbar men samtidigt skyddad bakom själva dörren.

 

Vi kan erbjuda er postboxar och postfack som passar alla sorters bostäder. Den så kallade svenskboxen är i ett liggande format och gör att du får plats med många postfack på en yta som är liten. Boxarna är utan vassa kanter och har inga lister. Detta gör att det är enkelt att ta ut sin post utan att kuvert fastnar. Alla våra svenska fastighetsboxar har namnskyltar som är enkla att byta ut trots att den ligger bakom boxdörren. Du kan välja hur många fack din postbox ska ha. Vi erbjuder från 1x1 upp till 2x10 stycken postfack. Du kan se hela vårt sortiment här på vår sida. Fastighetsbox pris? Kolla på vår sida så finner ni priserna på alla våra boxar.

 

 

Montering av fastighetsboxar

Att montera upp en postbox är inte svårt och du kan montera fastighetsboxar utomhus eller inne i själva fastigheten. Du behöver inte anlita någon att sätta upp Svenskboxen utan det är så enkelt att göra så det klarar du av på egen hand.Svenskboxen som du monterar inomhus är en postbox som är mycket prisvärd. Den håller en hög kvalitet och säkerhet. Du får din postbox levererad helt komplett med både lås och nycklar. Om du vill så kan du kombinera alla våra postboxar med snedtak och tidningshållare. Du hittar alla tillbehör här hos oss. Huvudlåsen beställs kostnadsfritt från Postnord. Postboxar brf & vad som gäller för fastighetsboxar lag är vanliga frågor vi ofta får. Även fastighetsboxar pris är en vanligt ställd fråga på div olika brf träffar. Forum för fastighetsboxar pris är ett forum lett av posten där man kan få hjälp med diverse frågor gällande postfack och paketboxar. Den har ett extra tjock lager av rostskydd då den är både galvaniserad och eftergalvaniserad. Fastighetsboxen utomhus har en smart inkastlucka som skyddar mot all sorts nederbörd. Vi har kort leveranstid på våra svenskboxar de flesta fastighetsboxar lagerhålls i Sverige. Du kan välja att få boxen i silvergrått, vitt, svart och mörkgrått som standard. Vi kan såklart mot visst pristillägg lacka i av kund önskade färger. Silvergrå är den absolut populäraste färgen och står för 80% av försäljningen men ibland så kan det vara klädsamt med en annan kulör. Vi säljer även tidningsklämmor och tidningshållare för leverans- och förvaring av tidningar och tryckmaterial vid dörren. En tidningsklämma är ett populärt tillbehör som många köper till när nya boxar för post i trapphusen monteras upp. Detta ger ett enhetligt och modernt utseende i trappuppgången. Tidningsklämmorna finns i flera modeller och färger.

 

Så vill du garantera dig om att ha bra postboxar till ditt hus eller fastighet så är svenskboxen verkligen att rekommendera. Den är inte bara snygg att se på utan dessutom säker samt en mycket hållbar produkt. Du får fraktfri leverans av våra boxar inom Sverige. Har du frågor kring våra boxar för post så är du välkommen att höra av dig till vår kunniga kundtjänst så berättar vi gärna mer om dem. Det pratas om paketbox och paketboxar och detta är något vi såklart även säljer väldigt mycket av. Fastighetsboxar regler? Det pratas mycket om att det skall bli lag på fastighetsboxar och det är nog något vi ser komma inom snart framtid.

 

Batterilås - Elektroniskt lås för fastighetsbox

Det finns flera olika sätt att göra sina gamla analoga fastighetsboxar till nya moderna digitala fastighetsboxar. Antingen så investerar man i ett kostsamt passersystem där man kan styra tillgång till olika zoner i fastigheten. Då får varje boende en RFID tag som används som nyckel till de olika modulerna i fastigheten. Det kan vara exempelvis ytterdörren till trapphuset, lägenhetsdörren eller till tvättstugan. Då använder man sin tagg för att öppna dörrarna och därav namnet passersystem. Dessa passersystem tillverkas bla av RCO som varit länge i branschen och som även äger bolaget Dinbox som tillverkar många av våra produkter. Dessa passersystem kommer med höga driftskostnader och är därför inget för mindre bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Det tillkommer även såklart höga installationskostnader av passersystem men man får även höga månadskostnader och dessa kan såklart vara motiverade för större bostadsbolag men sällan för de mindre aktörerna.

 

Det är nu det fina med våra elektroniska batterilås ( även kallade batlock ) kommer till sin rätt. Man byter helt enkelt ut hela låset i postfacket mot våra enkla elektroniska lås. Vi brukar räkna med att det tar 3-4 minuter att byta ut ett analogt lås mot ett elektroniskt RFID lås. Man programmerar sen väldigt enkelt låset så det öppnas när man lägger sin tagg mot avläsaren som sitter inbyggt i låset. Det är väldigt enkelt att efter ca 3 års drifttid byta batteriet i låset och man behöver inte skruva loss det från boxen. Denna lösning gör det enkelt att uppdatera sin fastighet från digitala boxar till moderna elektroniska postfack. Batlock kallar vissa tillverkare denna typ av lås.

 

Önskar man inte använda RFID taggar för att öppna sina postfack så kan man använda våra batterilås med kod. Denna lösning är vanligt på arbetsplatser där man kanske använder ett postfack för utgående post. Vi har även sålt våra elektroniska lås med kod till företag som har postfack där de låst in verktyg så man måste mata in kod för att öppna facket för att få ut et borrmaskin eller annan dyr utrustning. Även revisionsbyråer använder dessa lås för att kunder skall kunna hämta ut pärmar eller lämna in verifikationer på ett säkrare sätt. Då är det perfekt med ett batlock! 

 

Mer information om fastighetsboxar

Skyltab är en av Sveriges största återförsäljare och leverantörer av svenska fastighetsboxar

På denna sida har vi samlat all information gällande boxar för postutdelning. När man skall börja sin användning av brevboxar i sin fastighet så är det några enkla saker som man skall ha i åtanke och dessa har vi samlat på denna informationssida. Här nedan följer information om vad posten har som riktlinjer när det gäller installation av postboxar. Ni är alltid välkommen att kontakta Skyltabs kundtjänst som är proffs på allt vad som gäller fastighetsboxar pris & postboxar. Välkommen att höra av dig till oss för hjälp inför köp.
 

Hur skall vi placera postboxen?

Postboxen skall om möjligt placeras i direkt anslutning till entrén till hyreshuset. Om postboxen placeras utomhus så skall den vara godkänd enligt postens riktlinjer för utomhusbruk. Se också vår sida med monteringsinstruktioner.

 

Vad gäller vid nybyggnation?

Man skall alltid planera användandet av fastighetsbox redan på arkitektstadiet så man får med placering av postboxarna redan på ritningarna. Fastighetsboxarna skall placeras i direkt anslutning till entrén eller på utsidan fastigheten.
Posten är väldigt tydlig med sina riktlinjer och det ges inga dispenser från dem om man inte följt deras monteringsplan så det är viktigt att man som fastighetsägare & byggherre tar åt sig denna information.

 


 

På vilken höjd skall vi montera boxarna?

 

 

Minimi & maxhöjder

Boxanläggningen skall vara monterad så att den lägsta insorteringshöjden är 700 mm och den högsta insorteringshöjden är 1600 mm. Nämnda mått mäts upp när postfacken är stängda och mätning sker från mitten av inkastluckan/inkastet. (Se bild)

 

Centrumhöjder

Om fastighetsboxanläggning används med flera boxkolumner rekommenderas montering så att anläggningens centrumlinje befinner sig 115 cm från golvets yta. Centrumlinjen mäts upp enligt följande. Centrumlinjen är mittlinjen mellan översta och understa fackets postinlägg. Mätning sker när boxens postfack är stängda och mitten av inkastet är mätpunkten. (Se bild) Se också vår sida med monteringsinstruktioner.

 

Vad menas med avlastningsyta eller avlastningsbord?

Om en trappuppgång har fler än 6 st postfack så skall det finnas en avlastningsyta eller ett avlastningsbord i anslutning till postfacken. Avlastningsbordet skall tåla en vikt om 25 kg och montering skall ske på 600 mm - 900 mm höjd från golvet. Posten önskar om möjligt en avlastningsyta på 380 x 520 mm. För att minska missförstånd så har vi alltid monterat i avlastningsskivor i alla våra postboxar där posten kräver detta. Viktigt är du att våra rekommendationer på boxar följs så det inte blir fel. Klicka här för att köpa vårt avlastningsbord till fastighetsbox. Här ser ni bilder på vårt inbyggda avlastningsbord samt vårt snygga avlastningsbord i trä som används till stående postboxar där det inte finns avlastningsbord inmonterat från fabrik.

Inbyggt avlastningsbord fastighetsboxarAvlastningsbord för fastighetsboxar

 


 

Hur anmäler man sin fastighetsbox till posten?

Man gör alltid en installationsanmälan till posten så de vet om att postutdelningen kommer ske i en postbox. De kommer även i samband med denna registrering skicka ut ett huvudlås + huvudnyckel till er box som ni skruvar på plats efter mottagandet. ASSA skickar ut dessa centrallås och det tar vanligtvis 2-3 veckor innan ni mottager låset efter ni gjort installationsanmälan. Forum för fastighetsboxar har domänen fastighetsboxar.se och är postens avdelning för detta.
 

Fastighetsboxar Postnord - Så fungerar installationsanmälan

 

▶ Efter ni beställt era postboxar från oss så brukar det vanligtvis ta 1-2 arbetsdagar tills vi på Skyltab får ut referensnummer till boxen/boxarna från posten. Vi kommer då skicka ut dessa referensnummer direkt till er E-post tillsammans med nedan instruktion om hur ni anmäler detta till posten -Så håll utkik i er E-postlåda! Gör installationsanmälan direkt då det tar posten ca 2-3 veckor för att "starta upp" en postbox.

 

▶ När ni får mail ifrån oss med era referensnummer så klickar ni här och gör er anmälan direkt online. Man kan även ringa till postens avdelning för postboxar som kallas "forum för fastighetsboxar" även kallade fastighetsboxar.se och göra installationsanmälan. Deras telefonnummer är 020-202025 och har öppet helgfri måndag - fredag 8-16:30.

 

▶ Efter installationsanmälan är gjord kommer posten att göra en besiktning av postboxen och godkänna denna. Efter godkänd besiktning så är boxen redo för att få posten utdelad till sig. 

Besiktningsgodkännande av anläggningar med fastighetsboxar

 

 

Skall man besiktiga en fastighetsbox?

PostNord har i uppdrag att besiktiga alla fastighetsboxanläggningar innan dessa startas upp för posthantering. PostNord kommer kort efter installationsanmälan är gjord komma på besök och se att boxen är monterad och följer fastslagna riktlinjer.
PostNord kommer därefter förse postboxen med ett besiktningsgodkännande och förse postboxen med ett klistermärke där det står att den är besiktningsgodkänd.

 

Hur och var tillverkas fastighetsboxarna?

Tillverkningen av alla våra boxar sker efter hårda kvalitetsnormer som garanterar att våra produkter håller högst kvalité och detta borgar för bästa ekonomi och trygghet i slutändan. Forum för fastighetsboxar som är en samling postleverantörer har satt upp riktlinjer hur boxarna skall vara tillverkade och dessa följs till punkt och pricka av våra fabriker så både arbetsmiljö och användandet står i fokus.

 


 

Vilket material skall jag välja på min fastighetsbox?


Det finns olika material som vi tillverkar våra fastighetsboxar av. Vanligast är Svenskboxen som Din box tillverkar åt oss och som är Sveriges mest sålda fastighetsbox och denna tillverkas av pulverlackerad stålplåt. Detta blir en oerhört hållbar postbox i grym kvalité som kommer hålla i många många år. Vi erbjuder lackering i valfri RAL kulör mot tillägg. Våra fyra standardfärger är lagervaror och RAL färgerna är RAL 7001 Silvergrå som är vår mest sålda, RAL 7015 skiffergrå, RAL 9010 vit och RAL 9017 som är svart. Silvergrå är den vanligaste färgen på fastighetsbox när det kommer till inomhusanvändning och skiffergrå är vanligast vid fastighetsboxar utomhus.


Fastighetsbox i trä är mycket snyggt och vi säljer Box natur från Svenska fastighetsboxar som importerar dessa. Box natur är mycket snygga fastighetsboxar i ek och kvalitén är mycket hög. Boxarna är impregnerade med flamskyddslack som gör att dem är mycket svårantändliga och inte anses som direkt brandfarliga. 

 

Vi säljer även fastighetsboxar i mässingsreplika som är vår mest exklusiva version av postbox. Då mässing är ett mycket mjukt material så tillverkar vi våra boxar av mässingsreplika för att behålla det exklusiva utseendet samtidigt som de fortfarande är väldigt hållbara mot skadegörelse.

 

Så det finns självklart lösningar att montera fastighetsboxar utomhus om man är villig att ansvara för underhållet som medföljer det hårda vädret.

 

När brevbäraren besöker dina Postnord postbox  fastighetsboxar kommer de enkelt åt postfacken med en särskilt dedikerad nyckel som ger brevbäraren tillgång till alla fack samtidigt. Vare sig ni monterat era fastighetsboxar utomhus eller inomhus använder de den smidiga avlastningshyllan som sitter monterad längst ner i postboxen, som hjälpmedel när posten delas ut. Avlastningsbordet har på senare tid blivit ett krav på en av Postnord godkänd postbox.Det kommer såklart mycket besökare ifrån de olika sökmotorerna och här kommer en liten sammanställning på sökfraser som hänvisar besökare till oss och tillhörande förklaring på dessa:
Citypro - Citypro.se är vår systersida där vi också säljer postboxar och erbjuder samma fina kundservice och håller samma priser.

Postnord postbox - Troligtvis är detta privatkunder som söker sig ett postfack på en postterminal eller företag som helt enkelt söker sig en postbox i Postnords företagscenter där de tidigt på morgonen kan hämta brevförsändelser.

Dinbox - Dinbox är tillverkaren av Svenskboxen och säljer sina postboxar endast via återförsäljare.

Entreprodukter - Entreprodukter.se även detta är vår systersida där vi säljer boxar.

Sverigeboxen - Dessa kunder söker säkert efter svenskboxen som låter väldigt lik Sverigeboxen.

Postboxar trapphus - Här söker våra besökare säkerligen efter en box men har inte rätt benämning på produkten. Det kan även vara så att de söker installationsanvisning för hur de skall placera sina postboxar i trapphusen. Denna information presenterar vi såklart på vår sida.

Fastighetsbox pris - Priset är såklart viktigt likväl som kvalitén på produkten. Att skriva fastighetsbox pris i en sökmotor så får man en genväg till vilka som säljer fastighetsboxar online. Företag som presenterar priser på sina produkter brukar generellt vara billigare än företag som mörkar produktpriser och tvingar in offertförfrågningar.

Posten grå box - Här söker säkert besökaren efter Svenskboxen i silvergrått utförande som är vår mest sålda fastighetsbox.


 

Vanliga frågor till oss.


Skall vi ge en nyckel till PostNord och de andra postleverantörerna?

Ni får utskickat till er två nycklar per centrallås. Dessa två nycklar är er egendom och dessa skall ni behålla. Postleverantörerna har egna nycklar för att komma in i boxen/boxarna för att dela ut posten till boxen.

Hur anmäler jag till postleverantörerna att vi satt upp en postbox?

Detta gör du enklast genom att klicka här eller ringa till forum för fastighetsboxar på tel 020-202025. Öppet helgfri måndag - fredag 8-16:30. Ni kan även finna dem på webbadressen fastighetsboxar.se

Det har inte kommit nån för att besiktiga vår postanläggning. Vad göra?

Kontaka PostNords kundservice på tel 0771-33 33 10 så hjälper dem dig.

Kommer jag behöva springa ner till mitt postfack för att hämta morgontidningen?

Det korta svaret är -Nej. En dagstidning kommer alltid behöva delas ut vid den boendes dörr för att inte tappa i värde. Man sätter upp en tidningsklämma eller tidningshållare utanför varje lägenhetsdörr i höjd med dörrhandtaget. Här kan ni se alla våra tidningshållare.

Det bor en äldre dam som precis fyllt 81 år uppe på tredje våningen och hon har svårt att gå. Hur löser man det?

Personer över 80 år samt personer med rörelsehinder eller sjukdom kan få dispens så att brevbäraren även i framtiden kommer dela ut posten vid dörren. Kontakta PostNords kundservice så hjälper dem er med detta. Deras telefonnummer är 0771-33 33 10.

Hur är det med säkerheten i boxarna? Jag vill inte att nån annan kommer åt min post.

Postboxen placeras oftast i entrén där de flesta fastighetsägare idag begränsat åtkomsten för icke boende med ex. koddosa och kodlås. Sen har varje boende sin egen nyckel till sitt eget fack så det är aldrig nån granne som kommer åt posten. Det är idag också endast inkast på 10mm så det är omöjligt att praktisera "brev fiske" som var möjligt med tidigare modeller. 

 

Vi får inte plats med boxen på insidan då vårt trapphus är så trångt. Vad kan vi göra?

Det är absolut bäst med en postbox på insidan av entrédörren men om detta är omöjligt så kan man köpa en fastighetsbox märkt med "utomhus". Dessa är då en extra tätad variant av svenskboxen och är avsedd för utomhusbruk. Dock så tycker vi att man i möjligaste mån skall undvika postskåp placerade på utsidan fastigheten då det kan förekomma fukt i postfacken pga hårt regnväder. Vårt tips är dock om man ändå måste placera boxen på utsidan fastigheten är att köpa ett enkelt entrétak som kostar runt 1000:- hos de olika bygghandlarna. Då får man en mycket bättre postboxsmiljö.

 

Svenskboxen levereras komplett med monteringsskena för upphängning på vägg, inbyggt avlastningsbord, reklammärkning, lås och 3 nycklar till varje fack. Paketboxar blir allt vanligare i svenska fastigheter och dess entréer och trapphus för att förenkla postutdelningen på alla sätt.

 

Se vår informationssida om fastighetsboxar från Svenska fastighetsboxar.

 

 

Moms visas:
Produkter