Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Cart
08-777 77 82

 

Faktura 30 dagar

 

billig frakt  Frakt 99 :-

Lekställningar

leksystem för lekparken

Klätterställningar & Lekställningar

Klätterställningar är något som vi på Skyltab verkligen brinner för. Vi tycker att en lekställning skall finnas på varje lekplats och dessa uppskattas oerhört av både små och stora barn. Att kombinera en klätterställning med ett tillhörande lektorn blir en perfekt leklösning på skolgården, lekplatsen i parken eller varför inte på BRF innergård. Skyltab har även flera klätterställningar med tillhörande repbro, nät och rutschkanor. Har ni frågor kring lekplatser så kontakta oss idag!

 

Låga priser     Snabba leveranser     Hög kvalité    

Lekställningar & klätterställningar

Vi på Skyltab har ett sortiment som kan ge dig en komplett lekplats med bästa kvalité. Lekutrustning är utformad enligt de hårda regler som produkter för offentlig utomhusmiljö har. Lekställningar och klätterställningar är något som vi vurmar för på Skyltab eftersom vi vet hur uppskattade lekhus, lektorn och kombinerade leksystem är på lekplatser, skolgårdar eller i hemmiljön. Det kan vara torn, klätteranordningar, rutschkanor och hängställningar i olika varianter och olika kombinationer. Våra proffsiga och säkra utrustningar ger mycket glädje både hos barn och vuxna!
 

Lekutrustning för lekplatser

Lekplatser är bäst när de är byggda med olika leksystem, allt för att maximera den roliga upplevelsen det ska vara att komma till en lekplats. Lekutrustningar såsom olika klätterställningar, rutschkanor, gungor och karuseller ger barn dels en härlig stund men samtidigt ger det träning, ökar barnets styrka, främjar både motorik och balans. En lekplats blir även ett ställe där barn lär sig från att de är små, viktiga sociala samspel exempelvis som att vänta på sin tur för att fara nedför rutschbanan säkert, vänja sig vid att vänta på sin tur till favoritgungan eller dela med sig av utrymme i sandlådan. I våra fjädergungor för flera barn lär sig barnen att gunga tillsammans och åka tåg i rutschkanan med en helt ny lekkamrat på lekplatsen öppnar upp för nya vänskaper och aktiviteter för barnen. Lekplatsen ska vara anpassad att vara underhållande för att syskon i olika åldrar ska ha kul och där föräldrarna också kan känna sig nöjd. Vi på Skyltab vill skapa lekplatser för alla barn i alla åldrar, pojke som flicka.
 

Vad skall man välja för klätterlek?

Det är en fråga som man behöver ha med sig när man planerar sin lekplats. Svaret kan vara enkelt. Det är barnen som ska leka i lekutrustningen som man ska fråga. Vi brukar tipsa om att man kan göra ett urval i den prisklass som passar in i budgeten, en kombinationslek med torn och klättervägg, en klätterställning med repstege och klätternät, ett lekhus som ser ut som ett torn med tillhörande rutschkana, armgång mellan de olika lekmodulerna, eller välja kanske välja den mest multifunktionella varianten i vårt sortiment. Efter urvalet har presenterats görs en omröstning bland barnen. Det är viktigt att de får känna sig delaktiga och gör att de kommer att uppskatta utrustning mer och vara mer försiktigt med utrustningen. Har du en större lekplats är det väldigt populärt att skapa olika kombinationer med flera olika lekställningar.

Vår rekommendation är att det första man planerar för är en rejäl sandlåda direkt på marken. Sandlådan är suveränt för en gungställning om ett barn skulle falla, stötdämpande vid slutet för en rutschkana eller för en fjädergunga om barnet skulle råka ramla. Därefter väljer du de andra större utrustningarna som exempelvis olika kombinationer av lekställningar där rutschkanan kan vara inbyggd eller med olika klätteralternativ, såsom klätternät, klättervägg eller klätterrep. För att öva balansen är en bana med en lina eller en variant av balansgång. För att öka barnets självförtroende och göra det roligt är det bra att välja lekutrustningar som står på stolpar. Det finns lekkiosker, lektorn, lekhus eller hus som är utformad älvfort. Finns det utrymme kan man välja leksystem för olika åldrar som har olika avancerade nivåer, för att varje barn, kille och tjej, ska känna sig nöjd.
 

lekplats ställningar lekparkutrustning lekställning för lekpark

 

 

Vad ska man välja mer för lekutrustning för en komplett lekplats?

 

Utöver klätterkombinationer och lekställningar behöver det finnas någon slags sandlåda och gungställning på lekplatsen. Sandlådan blir ofta det centrala när man planerar och förbereder för lekplatsen. En sandlåda kräver knappt något underhåll och har en lång livskvalité. Gungställningar, som är den lekutrustning som vi säljer mest utav, som har gungor för både små och stora barn är ett måste. Får det plats är roligt med olika gungor, barngungor, kompisgungor, gungor av bildäck och en vanlig platt stågunga. Ett mer fartfyllt äventyr på lekplatsen är en rutschkana i olika höjder och olika typer av fjädergungor för de mindre barnen, där de kan ta fart på egen hand och hålla balansen genom att hålla i sig i de greppvänliga handtagen och känna stödet från de fotriktiga fotpinnarna.
 

Planera ytterligare för den nya lekplatsen?

När lekutrustning är planerad och man har valt de gungor, rutschkanor, fjädergungor, klätterställningar och sandlådor som man vill utrusta sin lekplats men, finns det ytterligare utrustning som är viktigt att sätta sig in i. Något som är ett måste på lekplatsen är att man planerar in ordentligt tilltagna papperskorgar samt soptunnor där familjer som umgås och fikar tillsammans med sina barn kan slänga sitt avfall. Det märke som vi rekommenderar på papperskorgar heter ”Parken”, det har stort utrymme för att ta en hel del skräp men är ändå smidiga och stabila. I sortimentet, ”Parken”, hittar du det du behöver för att lösa avfallsproblemet på lekplatsen, det finns olika storlekar och utföranden som kommer att passa lekplatsen på bästa sätt.

För att kunna göra lekstunden ännu bättre för hela familjen är att det finns någonstans att sitta för föräldrar eller mor/farföräldrar, då är krävs det att man planerar in plats för parkbänkar eller soffor. Det gör hela lekplatsupplevelsen så mycket roligare när de vuxna får en chans att sitta ned och njuta av att se sina barn/ barnbarn leka. Med ett tillhörande parkbord kan man duka upp en picknick eller lätt ställa fram fika för hela sällskapet.

Bänkborden som gillas mycket och mer utförligt är det ett bänkbord som är en fast lösning med två parkbänkar på varsin sida. Det är lättare att placera en enhet och varken parkbänkar eller bord blir ett problem om de skulle flyttas omkring. Det är även väldigt trevligt att kunna sitta mittemot varandra under fikastunden på lekplatsen.

Det är bra att tänka steget utanför lekplatsen. Många besökare kommer med cykel och därför tycker vi att det är väldigt bra med ett cykelställ så det ser organiserat och snyggt ut även utanför lekplatsen. Vi erbjuder fler olika typer av cykelställ och modeller. Ring bara vår kundtjänst så guidar vi dig till det rätta cykelstället för er.

Hundar är en vanlig familjemedlem och som gärna tas med och följer med till lekplatsen. Det som är vi tycker är renast och mest hygienisk är att även monter en hundlatrin. Det är en speciell papperskorg som är avsedd för hundbajspåsar. Risken kan vara, om det inte finns en hundlatrin, att nonchalanta hundägare inte plockar upp hundbajset och någon av besökarna till lekplatsen trampar i bajset. Usch säger vi och säkert du.

Vi är alltid noga med att betona att det alltid följer med instruktioner hur man monterar uteprodukter och utrustning till lekplatsen. Sedvanligt är att ett stötdämpande material verkar som underlag under lekutrustningen och att det är viktigt att följa föreskriften för varje enskild lekutrustning.

Moms visas:
Produkter